Sometu ITK09' messuilla


Sometu esiintyy näyttävästi tämän vuoden ITK-messuilla. Tällä sivustolla verkosto valmistelee tapahtumaa omalta osaltaan. Verkosto toteuttaa omin kolme eri kokonaisuutta: sosiaalisen median nakkikioskin, sometu in english osion sekä oman sometu-trackin. Tässä wikissä on tarkoitus työstää porukalla tarkennettua ohjelmaa tapahtumaa varten. Yhteinen wiki on vapaasti kaikkien muokattavissa ja täydennättävissä. Yhteisellä työstämisellä pyritään rakentamaan ohjelma tavalla, jossa yksittäisiin esityksiin ei tule päällekkäisyyksiä ja samalla saadaan rikastettua jokaisen osuus muiden panoksella. Eli vapaasti kaikki vain kimppuun!

Sosiaalisen median infotiski / nakkikioski

Kioskin nurkilla vaihdetaan ideoita ja ajatuksia sosiaalisen median käytöstä. Jos olet vielä noviisi, voit pyytää apua kuinka asentaa kioskitiskiltä juuri hankkimasi sosiaalisen median härpäke vaikkapa omaan kännykkääsi tai tietokoneeseesi. Kioskin pöydistä löydät aina muutaman sometulaisen, joiden kanssa voit heittäytyä juttusille. Voit myös haastatella "tukkureita" (laitteistojen ja ohjelmistojen tekijöitä) ja udella tulevista uutuuksista tai antaa suoraa palautetta nykyisistä ominaisuuksista. Kuten hyvällä torilla aina, tälläkin torilla jokainen kävijä on yhtä aikaa oppimassa, opettamassa tai ihan muuten vaan hengailemassa.

Sometu track - Pimentäjät ja paimentajat - nouseva ja verkottuva oppimiskulttuuri


Sometu-track on kokonaisuus joka koostuu messuja edeltävästä online- ja verkko-osuudesta, messujen torstaipäivänä pidettävästä viiden peräkkäisen esityksen kokonaisuudesta sekä nettijatkoista messujen jälkeen. Tapahtuma suunnitellaan siten, että messuilla kävijä voi poimia trackin ohjelmasta itsenäisiä palasia muun messuohjelman ohessa. Parhaat kiksit saa kuitenkin osallistuja, joka ottaa Sometuun tuntumaa verkkotapaamisessa ja osallistuu tekemiseen ja tutkimiseen itse niin messuilla kuin verkossakin. Koko ITK-tapahtuman ajan Avoimet sisällöt torilla avoinna olevalla Sometu –Infoständillä on mahdollisuus myös jatkaa keskustelua Sometu trackissä esiin nousseista kysymyksistä ja kokeilla omakohtaisesti sosiaalisen media sovelluksia sometulaisten seurassa.

Sometu in english

ITK organization decided to move this part of our presentation to the english track: The lecturers of this is session are not confirmed yet (will be confirmed at January 2009. http://sometu.ning.com/group/english). One of the main focus of this session is to gather English speaking social media people in Finland and the other focus is to present Finnish social media and learning experiences to English speaking participators of ITK09